ABD'de şiddetli fırtına ve hortumlar etkili oldu

ABD'nin orta batı ve güney eyaletlerinde etkili olan hortumlar can ve mal kaybına yol açtı. yaşandı. Hortumlar nedeniyle 26 kişinin hayatını kaybederken, evler büyük zarar gördü.

usa tornado

Arkansas eyalet yetkilileri, Little Rock bölgesinde bir kişinin öldüğünü, yaklaşık 15 kişinin de yaralandığını söyledi.

Arkansas'ın kuzeydoğusundaki Wynne kasabası da harap oldu, yıkılan evlerin ve enkazda mahsur kalan insanların olduğu bildirildi. 

Illinois, Belvidere'de hortum sırasında bir tiyatronun çatısının çöktüğünü, bir kişinin öldüğünü ve 28 kişinin yaralandığını söyledi.

Belvidere Polis Departmanı, çökmenin bölgede şiddetli bir fırtına sırasında meydana geldiğini ve saat 19.48'de aramaların gelmeye başladığını söyledi.

Çökme, Chicago'nun yaklaşık 113 kilometre kuzeybatısında bulunan kasabadaki bir heavy metal konseri sırasında Apollo Tiyatrosu'nda meydana geldi.

Belvidere İtfaiye Şefi Shawn Schadle, olay yerinde 260 kişinin bulunduğunu söyledi. İlk müdahale ekiplerinin ayrıca birini asansörden kurtardığını ve tiyatronun dışındaki zarar görmüş elektrik hatlarına müdahale etmek zorunda kaldığını söyledi.

Fırtına sistemi, yaklaşık 85 milyon insanın yaşadığı ülkenin geniş bir bölümünü etkilerken, Iowa'da hortumlar daha fazla etkili oldu. 

Illinois'de, Woodford County Acil Durum Yönetim Ajansı baş radar operatörü Ben Wagner, dolu yağışının Peoria'nın kuzeydoğusundaki Roanoke bölgesindeki arabaların ve binaların camlarını kırdığını söyledi. Fırtına bölgesinde 109.000'den fazla müşteri elektriksiz kaldı.

Kaynak ve Fotoğraf: https://www.standard.co.uk/news/world/united-states-tornado-arkansas-illinois-four-deaths-b1071584.html

Daha yeni Daha eski