Almanya'yı fırtına vurdu

Almanya’da şiddetli hava olayları etkili oluyor. Alman Hava Servisi (DWD), Bavyera eyaletinde şiddetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

Baden-Württemberg'in güneybatısından gelen kuvvetli gök gürültülü fırtınalar Bavyera eyaletinde sel, su baskını, dolu yağışı gibi olumsuz durumlara neden oluyor.

DWD, kısa sürede 40 l/m2'ye varan miktarda gök gürültülü fırtınalar ve yerel olarak şiddetli yağmur bekliyor. Tane boyutları yaklaşık 3-5 cm dolu yağışı ve hızı 75-110 km/saate ulaşan rüzgarlar görülebilir.

Olumsuz hava koşullarından dolayı Garmisch-Partenkirchen demiryolunda tren kazası meydana geldi. Deutsche Bahn, Twitter'dan Plattling ile Passau arasındaki demiryoluna ağaçların devrildiğini duyurdu. Starnberg Gölü'nde ise bir tekne alabora oldu. Erding ilçesine bağlı Bockhorn belediyesinde de bir elektrik direği alev aldı. Gschwendtner Alm am Wank'ta yaklaşık 3 cm büyüklüğünde dolu taneleri gözlemlendi.

Allgäu'nun bazı bölgelerine sadece şiddetli yağmur yağarken, diğer yerlerde şiddetli rüzgar, gök gürültülü fırtına ve dolu görüldü. Weiler'da ise yoğun bir dolu fırtınası kar yağmış gibi bir görüntüye neden oldu. Dolu örtüsü iş makineleri ile temizlendi. Weiler-Simmerberg'de, dolu kar örtüsü gibi bir örtü oluşturdu.

Oberallgäu ve güney Ostallgäu'da ağaçlar devrilirken, itfaiye ekipleri su basmış bodrum katlardan su tahliyesi yapıyor. Konstanz Gölü'nde de şiddetli yağmur vardı. Devrilen ağaçlar nedeniyle federal otoyol B 388’de ulaşımda aksamalar meydana geldi.

Kaynak ve Fotoğraflar: https://www.br.de/nachrichten/bayern/wetter-in-bayern-unwetter-mit-hagel-starkregen-sturm-zieht-auf,T7rp2jx

bavyera germany hail storm

bavyera germany hail storm

Daha yeni Daha eski