İngiltere'de bir haftada üçüncü kez fırtına uyarısı verildi

Met Office, Storm Dudley ve Storm Eunice fırtınalarının ardından Storm Franklin'in İngiltere'yi Pazar akşamı ve Pazartesi sabahı şiddetli rüzgarlarla vuracağını söyledi.

En son tahminlere göre Storm Franklin'in Pazar akşamı İngiltere'yi vurması bekleniyor. Fırtınanın 130 km/saate varan güçlü rüzgarlar getirebileceği belirtildi.

Fırtınanın, iki kırmızı hava uyarısını tetikleyen Eunice Fırtınası'ndan daha az zarar vermesi bekleniyor. Kuzey İrlanda'daki bölgelerde kırmızı renkli hava durumu uyarıları verildi.

Kırımızı uyarı bölgeleri 100 ila 110 km/saat arasında rüzgarlarla karşı karşıya kalacak, kıyı bölgelerinde ise 130 km/saate ulaşan rüzgarlar olabilir. Yetkililer binalarda hasar meydana gelebileceğini ve ulaşımda aksamaların olabileceğini belirtti.

Yeni fırtına haberi, Storm Eunice'in ülke genelinde hasara ve ulaşımda aksamalara yol açmasının ardından geldi. İngiltere'de Enuice fırtınasında dört kişi hayatını kaybederken, başta binalar ve arabalar olmak üzere büyük hasarlar meydana geldi. Devrilen ağaçlar arabalara ve binalara zarar verirken, yolların ulaşıma kapanmasında neden oldu.

Met Office Şefi Meteorolog Andy Page şunları söyledi: 

"Fırtına Eunice'in Cuma günkü önemli etkilerini takiben, Storm Franklin, Eunice ile aynı kuvvette olmasa da, Pazar günü geç saatlerde ve Pazartesi birçok bölge için şiddetli rüzgar getirebilir.''

"Kuzey İrlanda'nın kıyı bölgelerinde bazı yerlerde 130 km/saat civarına ulaşabilen rüzgarlar olabilir. İnsanlar Pazar günü geç saatlerde ve Pazartesi günü İngiltere'nin çoğu bölgesinde 80-100 km/saat hıza ulaşacak rüzgarlar var, sistemden önce mutlaka dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.'' 

Kaynak ve Fotoğraflar: https://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/breaking-new-storm-franklin-named-26280920

uk storm franklin

uk storm franklin

uk storm franklin
Daha yeni Daha eski