ABD'yi kar fırtınası vurdu

Şiddetli soğuk hava ve kar fırtınası Amerika Birleşik Devletleri'nin batı eyaletlerinde etkili oldu.

California eyaletinin yüksek kesimlerinde 24 saatlik süre içinde 75 cm civarında kar yağdı. Yoğun kar yağışı Interstate 80 otoyolunun Nevada'ya giden 112 km'lik bölümü de dahil olmak üzere yolların kapanmasına neden oldu.

Nevada, Utah, Idaho, Montana, Colorado ve California eyaletlerinde fırtınadan dolayı çığ uyarıları yapılıyor. Montana'da Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS), "tehlikeli derecede soğuk rüzgarların beş dakika gibi kısa bir sürede açıkta kalan ciltte donmalara neden olabileceği" konusunda uyardı. Beklenen soğuk rüzgarlar, hissedilen sıcaklıkları -48°C'ye kadar düşük hissettirebilir.

Kötü hava koşulları en çok Northern California'yı etkilerken, elektrik kesintileri Washington, Oregon ve diğer bölgelerdeki sakinleri de etkiledi. Yetkililer toplam 56.000 elektrik kesintisi olduğunu bildirdi.

ABD'nin batısında şiddetli fırtına ve soğuklar etkili olurken, ülkenin güneyindeki birçok eyalette" olağandışı sıcak havalar" yaşanıyor. Ulusal Hava Durumu Servisi, Teksas'taki Wichita Şelalelerinde 32°C'lik rekor bir sıcaklık ölçüldüğünü, Houston'da ise sıcaklıkların 27°C'ye ulaştığını belirtti.

Kaynak: https://www.bbc.com/news/world-us-canada-59800032

Fotoğraflar: https://www.brainerddispatch.com/news/weather/7333623-Snowstorm-unloads-on-central-Minnesota

usa snow storm

usa snow storm

usa snow storm
Daha yeni Daha eski