Fransa'da dolu yağışı etkili oldu

Fransa'da Salı sabahı Vosges'te ve özellikle Remiremont yakınlarında şiddetli gök gürültülü fırtınaların ardından etkileyici miktarda dolu yağdı. Bölgede onlarca santimetrelik dolu yağışı Haziran ortasında ilginç görüntüler oluşturdu.

Météo France, ülkenin kuzeydoğusunun tamamını veya 54 departmanını sarı gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle teyakkuza geçirdi. Fırtınadan İsviçre ve Almanya da etkilendi. 

Fransa'da, fırtına ve dolu yağışı Vosges bölgesinden bulunan Plombières-les-Bains kasabasını güçlü şekilde vurdu.

Kasabada mahzenleri, garajları ve dükkanları su bastı. Dolu örtüsü 60 santimetreye ulaşırken bazı yerlerde dolu yığıntıları 120 santimetreye kadar çıktı.

RN57 yolunda dolu örtüsü nedeniyle sürücüler mahsur kaldı. Yetkililer iş makineleri ile yolları açarken, vatandaşlar ev ve dükkanlarının önündeki dolu örtüsünü temizledi.

Kaynak: https://www.leprogres.fr/environnement/2021/06/29/orages-et-grele-les-images-spectaculaires-des-intemperies-qui-viennent-de-toucher-les-vosges-et-la-haute-saone

Fotoğraflar: https://www.francetvinfo.fr/meteo/orages/en-images-les-vosges-frappees-par-un-violent-orage-de-grele_4683161.html

vosges france hailstorm
                    

vosges france hailstorm

vosges france hailstorm

Daha yeni Daha eski