Orman yangını günlerdir sürüyor

Yunanistan'da Atina'nın 90 km batısındaki Geraneia dağlarında Çarşamba gecesi çıkan orman yangını halen devam ediyor. 

Geraneia dağlarında ormanlık alanda 20 kilometrekarelik bir yangınla mücadele edilirken, yangın tehdidi altındaki köylere tahliye emri verildi. 

Şiddetli rüzgarların doğuya, Attika eyaletine doğru esmesinden sonra büyüyen yangından dolayı 10'dan fazla köy ve iki manastır tahliye edildi.


Yaklaşık 270 itfaiyeci yangınla mücadele ediyor. İtfaiyeciler 80'den fazla itfaiye aracı, 17 uçak ve bir helikopterle yangına müdahalede bulunuyor.

Yunan STK'sı ANIMA, bu yangının "en kötü zamanda" meydana geldiğini belirtti. ANIMA Facebook'ta yaptığı açıklamada, "Schinos'taki yangın, kuş yumurtalarının ve kuş yavrularının hala yuvalarda olduğu en kötü zamanda meydana geliyor" dedi.

Mavrolimni köyünde bazı evler yangından dolayı yanarken, Korint yakınlarındaki Pefkenea köyünde ise arabalar yandı.

Yunanistan'da, dört uçak ve iki helikopter, düzinelerce itfaiyeci ile Pazar günü ülkenin en önemli arkeolojik alanlarından biri olan Mycenae'nin kenarında büyük bir orman yangını kontrol altına alındı.

Kültür bakanı Lina Mendoni'ye göre, Atina'nın yaklaşık 120 km güneybatısında bulunan Bronz Çağı antik kale şehri, yangından hasar görmeden kurtarıldı.

Eylül 2020'de Yunanistan, İspanya ve İtalya'nın bazı bölgelerinde çıkan büyük orman yangınları binlerce kişinin evlerini boşaltmasına neden olmuştu.

2018'de, Yunanistan'ın gelmiş geçmiş en kötü yangın felaketinde Atina yakınlarındaki Mati sahilinde 102 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak ve Fotoğraflar: https://news.sky.com/story/villages-evacuated-after-major-forest-fire-in-conservation-area-near-athens-12314327

greece forest fire

greece forest fire

greece forest fire
Daha yeni Daha eski