İklim verilerini bulabileceğiniz muhteşem web siteleri

Yaşadığınız veya merak ettiğiniz bir yerin iklim verilerini öğrenmek için muhteşem 3 web sitesi. Bu web sitelerde aylık ve yıllık olarak yağış miktarları, rüzgar, sıcaklık ve bulutluluk durumları gibi verileri bulabilirsiniz.

Weather Spark

WeatherSpark.com dünya çapında 145.194 lokasyon için iklim durumuna ilişkin detaylı raporlar sunmaktadır.

https://tr.weatherspark.com

weather spark

Climate-Data.Org

Bütün iklim ve sıcaklık verileri 220 milyon kaynaktan 30 milisaniyede sorgulanarak size sunulur. Tüm dünya geneli binlerce hava istasyonundan 1982 ve 2012 yılları arasındaki verileri analiz eder. Zaman zaman bilgiler ve istatistiklerde güncellemeler yapılır.

https://tr.climate-data.org

climate data

Meteoblue

Meteoblue iklim diyagramları, 30 yıllık saatlik hava modeli simülasyonlarını temel alır ve Dünya üzerindeki her yer için kullanılabilir. Bu diyagramlar tipik iklim modelleri ve beklenen iklim koşulları için iyi göstergeler sunarlar (sıcaklık, yağış, gün ışığı ve rüzgar). Simüle hava durumu verileri yaklaşık 30 km'lik bir uzaysal çözünürlüğe sahiptir ve gök gürültülü, yerel rüzgarlar veya kasırga gibi tüm yerel hava efektlerini yeniden üretemeyebilir.

İstediğiniz ortamın iklimini keşfedebilirsiniz, örneğin; Amazon yağmur ormanları, Batı-Afrika savanaları, Sahra çölü, Sibirya Tundrası ve Himalaya dağları.

https://www.meteoblue.com/tr/hava/historyclimate/climatemodelled


meteoblue

Not: Yaşadığınız veya merak ettiğiniz yeri bulmak için sitelerin arama bölümüne yazınız. Ayrıca sağ üst köşeden dil ve metrik sistem ayarlarını yapabilirsiniz. Meteoblue sitesinde ise sol panelden iklim kısmına geliniz.
Daha yeni Daha eski