Abd'de kış fırtınası etkili oluyor

 Abd'nin Texas eyaletinde olumsuz hava koşulları etkili oluyor.

Kış Fırtınası Xylia Texas eyaletinde şiddetli hava koşullarına neden oldu. Panhandle'da hortum ve dolu yağışları görüldü. Cumartesi akşamı Happy, Texas yakınlarında da hortum meydana geldi. 

Bölge yakınlarındaki fırtına avcılarına göre, Amarillo'nun yaklaşık 55 km güneyindeki Happy yakınlarında en az bir ev hasar gördü. Randall İlçe Şerif Ofisi, ilçe çevresinde elektrik hatlarının yıkıldığını söyledi.  

Texas'ın birçok bölgesini yağmur ve şiddetli fırtına vurdu. Lubbock yakınlarında en az üç hortum olduğu bildirildi, ancak büyük bir hasar veya yaralanma meydana gelmedi. Olumsuz hava koşulları, binlerce ev ve işyerini elektriksiz bıraktı.

Amarillo Bölgesi Acil Durum Yönetimi Direktörü Chad Orton, elektrik hatları ve Palo Duro Eyalet Parkı'ndaki binaların hasar gördüğünü belirtti. 

Amarillo'nun yaklaşık 32 km güneyinde ise yan yana duran iki hortum görüldü. Interstate-27 yolunda hava koşullarından dolayı devrilen araçlar oldu. 

Cumartesi akşamı Texas'ta en az beş hortum meydana geldi. Şiddetli hava koşulları, Colorado, Wyoming ve Nebraska'nın bazı bölgelerinde de etkisi gösteriyor, bu eyaletlerde kar fırtınaları ve aşırı soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor. 

Vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olması istenirken, yetkililer eyaletler arası yolların ulaşıma kapatılabileceği ve Denver Uluslararası Havaalanı'nda 2.000'den fazla uçuş iptal edilebileceğini belirtti. 

Kaynak: https://weather.com/news/news/2021-03-13-texas-tornado-damage-winter-storm-xylia

Fotoğraflar: https://twitter.com/brianemfinger/status/1370722942414376960/photo/1

https://twitter.com/RealNinjetta/status/1370903038387437568

texas tornado

texas tornado
Daha yeni Daha eski