Abd'yi kar fırtınası vurdu

Abd'yi kış fırtınası vurdu. Yoğun kar, buzlanma ve kar fırtınaları ülkenin güney eyaletlerinde de etkili oldu.

Meksika'nın kuzeyine kadar inen aşırı soğuk hava dalgası özellikle Teksas eyaletini olumsuz etkiliyor. Eyalette fırtına, buzlanma ve aşırı soğuklar nedeniyle yaklaşık 4.7 milyon elektrik abonesi elektriksiz kaldı. 

ABD Başkanı Joe Biden, eyaletin acil durum bildirimini onaylayarak, sıcaklıkların -2 ila -22 C arasında değiştiğini, eyalet için federal yardım yapılacağını belirtti.

Teksas dışında, Kuzeybatı Pasifik'ten Büyük Ovalar bölgesine ve Atlantik eyaletlerine kadar Amerika Birleşik Devletleri'nin geneli şiddetli olmak üzere, kar buzlanma ve soğuk havanın etkisinde kaldı.

Soğuk havanın şiddetli olarak etkili olması Teksas eyaletinde elektrik şebekesine aşırı yüklenmeyi beraberinde getirdi. Bu durumda şebekelerde arızalara yol açtı. Ayrıca 69.150 megavat (MW) ile elektrik tüketiminde, kış rekoru kırıldı.

Şiddetli soğuklar ve buzlanma aynı zamanda ülkenin en büyük ham petrol üreticisi olan Teksas'taki enerji sektörünü de etkiledi, petrol rafinerileri faaliyetlerine ara verdi. 

Ulusal Hava Durumu Servisi, Kuzey Kutbu'ndan gelen hava kütlesinin güneye doğru dondurucu havaya alışkın bölgelerin çok ötesine yayıldığını, Körfez Kıyısı bölgesi ile Oklahoma ve Missouri'nin çoğu için kış fırtınası uyarıları yayınlandığını söyledi.

Kaynak: https://www.cbc.ca/news/world/texas-winter-storm-power-outages-1.5914371

Fotoğraflar: https://www.texastribune.org/2021/02/15/texas-winter-storm-emergency-photography

https://www.cbc.ca/news/world/texas-winter-storm-power-outages-1.5914371

usa snow storm

usa snow storm
Daha yeni Daha eski