İspanya'yı kar fırtınası vurdu

İspanya'da etkili olan Filomena fırtınası, hayatı durma noktasına getirdi. Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 4 kişi hayatını kaybetti.

Madrid’de 1971 yılından bu yana görülen en ağır kar fırtınası olan Filomena nedeniyle başkentte 1500 kişi araçlarda mahsur kaldı. Mahsur kalan araçların yanı sıra, Başkentin Barajas havaalanı Cuma gecesinden itibaren kapatılırken, ülke genelinde 650'den fazla karayolu trafiğe kapatıldı.

Kar kalınlığı yer yer 50 cm’i geçerken, kar yüküne dayanamayan ağaçlar devrildi. M-30 karayolunda mahsur kalan araçların sahipleri araçlarını terk etmek zorunda kaldı.

Devlet Meteoroloji Ajansı (Aemet) yetkilileri, sıcaklıkların önümüzdeki hafta -10°C'ye kadar düşmesinin beklendiğini ve buzlanmaya karşı dikkatli olunmasını belirtti. Ulaştırma Bakanı Jose Luis Abalos, 'kar buza dönüşecek ve belki de şu anda sahip olduğumuzdan daha tehlikeli bir duruma gireceğiz' uyarısında bulundu. Önceliğin ihtiyacı olanlara yardım etmek olduğunu, aynı zamanda gıda ve diğer temel mallar için tedarik zincirini sağlamak olduğunu da sözlerine ekledi. Abalos, ‘‘Fırtına, sahip olduğumuz en kötümser tahminleri aştı,’’ dedi.

Kaynak ve Fotoğraflar: https://metro.co.uk/2021/01/09/spain-sees-worst-snowfall-in-50-years-as-skiers-hit-madrid-streets-13878166

spain snow storm

spain snow storm

spain snow storm

Daha yeni Daha eski