İngiltere'de yoğun yağışlar sele yol açtı

Birleşik Krallık’ta şiddetli hava olayları etkili oluyor. Hafta sonu kar, dondurucu yağmur ve İskandinavya'dan gelen soğuk hava Birleşik Krallık ülkelerini vurabilir.

İngiltere’nin bazı bölgelerinde ise yoğun yağışlar sele neden oldu. Cambridgeshire'da yollar su altında kalırken, Brighton'da dev dalgalar sahilleri dövdü. Ouse Nehri taşınca York’un bazı yerleri su altında kaldı. Essex, Cambridgeshire ve York'un bazı kısımlarında nehirler kıyılarındaki sel önleme bentlerini patlattı, yollarda büyük selle mücadele edilmeye çalışılıyor. Paper Mill Lock, Little Baddow'daki sel suyunda sürücüler mahsur kalan araçlarından kurtarıldı. Durham'da ise yoğun kar yağışı etkili oldu.

Ülkenin Meteoroloji kuruluşu Met Office, önümüzdeki hafta üç gün boyunca kar ve buz uyarısı yayınladı. Met Office'e göre soğuk hava İskandinavya'dan gelen "yoğun soğuk hava havuzundan" kaynaklanıyor. Çevre Ajansı, yoğun yağışlardan dolayı 250 nokta için sel uyarısı yaptı, buralarda acil önlem alınması gerektiği açıklandı.

Doğu ve orta İskoçya'nın yanı sıra İngiltere'nin doğusunda, zor sürüş koşulları, buzlu alanlar ve donma sıcaklıkları getiren bir buz uyarısı var. Soğuk hava, potansiyel olarak -7C'ye kadar düşen sıcaklıklarla etkili olabilir. Doğu Galler'in bazı kısımları ile Batı ve Güney Midlands için donan yağmur görülebilir.

Hava Durumu tahmincileri, olumsuz hava koşulları nedeniyle kırsal yerleşimlerle bağlantının kopabileceğini belirtti. Ulaşımın yanı sıra, elektrik ve cep telefonu kapsama alanında da kesintiler olabilir. Galler, West Midlands, Oxfordshire ve Gloucestershire'da bu hafta sonu yoğun kar yağması bekleniyor.

Kaynak ve Fotoğraflar: https://www.thesun.co.uk/news/uknews/13891315/uk-weather-five-inches-snow-rain-floods

uk snow flood ice

uk snow flood ice
Daha yeni Daha eski