Heyelan evleri yuttu

Norveç'in başkenti Oslo yakınlarında bulunan Ask köyünde geçen Çarşamba meydana gelen heyelanda 6 kişi yaşamını yitirirken, kayıp 4 kişiyi arama çalışmaları halen sürüyor. Yaşamını yitirenlerin ve kayıpların yanı sıra heyelan nedeniyle 10 kişi de yaralandı. Heyelandan dolayı çok sayıda ev yok oldu.

Arama kurtarma ekipleri, hayatta kalanları bulmak için av köpekleri, helikopterler ve insansız hava araçları kullanıyor. İtfaiyeciler ekibi başkanı Kenneth Wangen, "Hala hayatta kalanları bulabileceğimize inandığımız yerleri araştırıyoruz," dedi ve arama bölgesinin genişletildiğini ekledi. 

Olası yeni bir heyelan tehlikesine karşı köyün 5.000 nüfusundan yaklaşık 1.000 kişi tahliye edildi. Yetkililer, havadan arama yaptıkları için Pazartesi günü saat 15.00'e kadar tüm uçakların afet bölgesinin üzerinden uçmasını yasakladı.

Norveç Su Kaynakları ve Enerji Müdürlüğü (NVE), felaketin yaklaşık 300'e 800 metrelik bir "hızlı kil kayması" olduğunu söyledi. Hızlı kil, Norveç ve İsveç'te bulunan ve aşırı zorlandığında çöküp sıvıya dönüşebilen bir tür kildir.

Başbakan Erna Solberg, olayı ülkenin bugüne kadar yaşadığı en büyük heyelanlardan biri olarak nitelendirdi.

Kaynak: https://www.thelocal.no/20210101/one-dead-nine-still-missing-in-norway-landslide

Fotoğraf: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/X8RRWo/utbygger-for-skredomraadet-tragisk

norway landslide

Daha yeni Daha eski