Japonya'yı kar fırtınası vurdu

Japonya’da aşırı soğuk hava ve kar fırtınası etkili oluyor.

Japonya Denizi kıyısındaki geniş bir alana yağan yoğun kar yağışı nedeniyle 1.100 araç bir otobanda mahsur kaldı ve 10.000'den fazla evde elektrik kesintisi yaşandı. Ülkedeki ulaşım kar fırtınası nedeniyle sekteye uğradı.

Japon Hükümeti karla başa çıkmak için özel bir ekip kurdu. Genel Kurul Sekreteri Katsunobu Kato, Niigata Eyaleti ve Hyogo Eyaletinde ve diğer yerlerde toplamda 10.000'den fazla eve elektrik verilemediğini söyledi.

Perşembe günü aniden bastıran yoğun kar yağışı nedeniyle Tokyo ve Niigata'yı birbirine bağlayan Kan-Etsu otobanında 1.100 araç mahsur kaldı. Mahsur kalan araç kuyruğu 16,5 kilometreye kadar ulaştı. Ayrıca Niigata, Nagano ve Gunma vilayetlerini birbirine bağlayan Joshinetsu otobanının bir noktasında yaklaşık 300 araç daha mahsur kaldı. Yetkililer mahsur kalanlara yiyecek, yakıt ve battaniye dağıttı.

Ülkedeki bazı bölgelerde rekor kar yağışı görüldü. Gunma Eyaletindeki Minakami kasabasında 3 günde 217 cm kar yağdı. Niigata Eyaletindeki Yuzawa kasabasında ise 180 cm civarı kar düştü. Her iki noktada düşen kar miktarının rekor seviyede olduğu belirtildi. Yetkililer vatandaşları buzlanma, çığ, çatılardan kar kütlelerinin düşmesi gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli olunması yönünde uyarıyor.

Kaynak: https://www.japantimes.co.jp/news/2020/12/17/national/vehicles-stranded-japan-snowfall

Fotoğraflar: https://japan-forward.com/photos-record-snowfall-in-japans-northern-regions-first-snow-in-kyoto

japan heavy snow

japan heavy snow

japan heavy snow
Daha yeni Daha eski