Buz fırtınası hayatı felç etti

Rusya'nın uzak doğusunda yer alan Vladivostok kentinde buz fırtınası etkili oluyor.

Vladivostok'ta bulunan Pokrovsky Katedrali'nin bahçesinde Cuma günü erken saatlerde 60 yaşında bir adam bulundu. Evsiz olan adamın donarak öldüğü belirtildi.

Rusya'nın Pasifik başkenti Vladivostok ve Primorsky bölgesinde 120.000 kişi buz yağmurunun ardından ısıtmasız ve susuz kalmak zorunda kaldı. Bölgede 94.000 kişi şu anda elektriksizken, 18.000 kişinin hala ısıtması olmadığı bildiriliyor. Binalar, arabalar, güç kabloları ve ağaçlar tamamen buzla kaplandı.

Şehirdeki ve bölgedeki ulaşım sistemi de çöktü, buzla kaplanan yüzlerce ağaç yollara devrildi. Ordu mobil mutfaklar oluşturarak bölge halkına sıcak yemek dağıttı. Vladivostok'u Moskova'ya bağlayan dünyaca ünlü Trans-Sibirya demiryolu hizmeti de dahil olmak üzere uçuşlar ve tren seferleri bir süreliğine ertelendi. 

Bölge yetkilileri elektrik hatlarını tamir etmenin 3 gün daha süreceğini açıkladı. Bölgede buz fırtınaları sıkça görülüyor. Geçen yıl benzer siklonlar görülmüş ve buzlanma yine hayatı felç etmişti.

Kaynak ve Fotoğraflar: https://siberiantimes.com/other/others/news/homeless-man-freezes-to-death-steps-away-from-cathedral-in-vladivostoks-ice-rain-aftermath

ice storm russia

ice storm russia
Daha yeni Daha eski