Alplerde çığ felaketi

Alplerde ardı ardına düşen çığlar felakete neden oldu.

İtalya Avusturya sınırında yer alan  Val Senales buzulu yakınlarında 2400 metre rakımda kayak yapan kayakçıların üzerine çığ düştü, Alman olduğu düşünülen anne ve yedi yaşındaki iki kız düşen çığ sonucu hayatını kaybetti. Olayı haber alan yetkililer kurtarma çalışmaları için bölgeye 70 kişilik arama kurtarma ekibi ve 3 helikopter gönderdi.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre annenin 35 yaşında olduğu, kızlardan birinin hastane yolunda yaşamını yitirdiği belirtildi. Düşen çığdan iki kişi yaralı olarak kurtarıldı.

İtalya’nın yanı sıra Avusturya ve İsviçre Alplerinde de çığlar tehlike yarattı. Avusturya Ankogel kayak merkezine 3 çığ düştü, İsviçre Andermatt’ta düşen çığ ise kayak pistini kapattı. Andermatt’ta düşen çığın 20x50 m alanı kapladığı, çığdan iki kişinin hafif yaralı ve çok sayıda kişinin yara almadan kurtarıldığı öğrenildi.

Geçtiğimiz haftalarda yoğun kar yağışı alan Alplerde farklı kar katmanlarının bulunması, bugünlerde Avrupa’nın özellikle merkezinde bulunan yüksek basınçtan dolayı sıcaklıkların artması çığ tehlikesini yükseltiyor.

Kaynak ve Fotoğraf: https://www.thesun.co.uk/news/10634365/woma-girls-killed-avalanche-italian-alps

alps snow avalanche
Daha yeni Daha eski