Dev orman yangını söndürülemiyor

ABD'nin California eyaletinde bulunan Shasta Trinity Ulusal Ormanında çıkan orman yangını bölgede hayatı durma noktasına getirdi.

California-Oregon sınırına yakın otoyolun bir kısmı orman yangınından dolayı ulaşıma kapatıldı. Yangından dolayı 20 metre boyundaki ağaçlar devrildi. Otoyolun her iki yanında alevlerin yükselmesi ve dumanlardan dolayı mahsur kalan sürücüler güçlükle yangın bölgesinden uzaklaştı. Otoyolun çok büyük bir nakliye güzergahı olması tır ve kamyon şoförlerini zor durumda bıraktı. Şoförler alternatif olarak dağ yollarını kullanıyor.

Delta Fire adı verilen orman yangını şu ana kadar 89 kilometrekarelik alanda ormanlık ve çalılık alanları tahrip etti. Shasta-Trinity Ulusal Ormanı ve çevresindeki üç ilçede evler ve binalar için tahliye emirleri verildi. Alevler zaman zaman 91 metreye kadar yükseldi. Yetkililer bölgede 280 evin yangın tehdidi altında olduğunu, ancak büyük şehirlerin risk altında olmadığını belirtti. Vacarro'da 3 bina yangından dolayı zarar gördü.

Geçtiğimiz aylarda da sık sık orman yangınına sahne olan California'da yangın söndürme bütçesi bitmiş durumda. Yangınzedelerin sonbahar yangın sezonundan önce 1 milyar dolar tazminat talep etmesi, devlet yangın söndürme dairesini zor durumda bıraktı. Bu yıl eyaletteki en büyük iki yangında 8 bin 800 konut ve 329 işletme tahrip olmuştu. 

Ekipler orman yangınını söndürmek için tüm gücüyle çalışmaya devam ediyor.

Kaynak ve Fotoğraflar: https://www.roanoke.com/news/wire_headlines/wildfire-keeps-key-california-highway-closed-through-weekend/article_a6554e84-3162-5dd0-a7e2-a4f1e401fb5c.html


delta fire

delta fire
Daha yeni Daha eski